tisdag 29 december 2009

måndagen den 28 december.



inatt dansade jag hela natten. jag dansade så mycket att jag glömde bort att ta en bra bild. det var urahärligt! det var håkan och kent och mgmt och robyn och lily och hits överallt!
jag tror det finns bilder på klänningen i någon annans kamera, tills vidare så får ni kolla på den såhär.
perfekta dansklänningen. älskar den!

lördag 26 december 2009

lördagen den 26 december.

jag är insnöad i skogen! allt jag kan göra är att titta på mad men och dricka skumpa. vilket såklart inte alls är särskilt tokigt.
jag älskar mad men. alla är så himla fina. om du inte har tittat så måste du. så här skulle jag se ut om jag var med i mad men. jag skulle dessutom jobba halvtid på reklambyrå och hänga hemma och baka cupcakes och sy klänningar och ha kafferep halva tiden. åh! härligt!

nu ska jag titta igen.

över och ut!

fredagen den 25 december.



i början av juni i år kom sommaren på allvar till arvika. så himla härligt!
en av de allra första sommardagarnag gick jag och o tidigare från jobbet och packade picnickorgen med brie och flädervin och frukt och tidningar och kex och filt och cyklade till sjön.
det var så himla härligt. träden hade blivit gröna och solen värmde på riktigt och man behövde bara ha en tunn kofta när man cyklade. vattnet var svinkallt men vi badade ändå. och sen soltorkade vi! och läste tidningar och planerade semestern och allt vi skulle göra och alla som vi skulle hälsa på och sen pratade vi om hösten och stockholmsflytt och spikade att vi såklart skulle flytta.
och gud vad skönt det var!
just den där första sommardagen, du kunde jag ha den här klänningen. till och med utan strumpbyxor. urskönt!

idag har jag den istället när jag dricker champagne och äter ost och spelar monopol. det funkar också.

men snart! snart är det sommar igen och då, då ska vi umgås utan strumpbyxor på en klipphäll i värmland igen.

fredag 25 december 2009

torsdagen den 24 december.



jag vet att den här har varit med en gång förut, men jag har sytt om den nu. och jösses! den är så fin! så den får vara med igen. dessutom är den bästa julklänningen! lagom ojulig.

god jul!

onsdag 23 december 2009

onsdag 23 december.

svart, vitt och så en rosa rosett på det. klart!

tisdag 22 december 2009

tisdag 22 december. nån annans klänning.




när jag var 11 år och för första gången såg den här videon på mtv förstod jag att det är såhär man ska se ut. man ska vara blond, ha röda läppar, en bindi i pannan och en mörkblå klänning med små vita prickar på.
så småningom börjar man släppa sånt där. året efter blev mitt blonda hår rött för första gången, visst har jag haft en bindi i pannan, eller på kinden, eller i ögonvrån, men det var länge sen nu och röda läppar har jag aldrig fått till.
en mörkblå klänning med små vita prickar, däremot, det fortsatte jag att leta efter i tolv år. tills en dag då den bara hängde där på en galge inne på monki. jag jublade och köpte den på studs.
dagen efter när mamma såg den sa hon jaha, den där påminner om en av farmors klänningar. och plockade fram en mörkblå klänning med små vita prickar.
dagen efter! men farmors är silkigare, draperad, mer uppklädd. så nu har jag två. en för vardag, en för fest. två mörkblå klänningar med små vita prickar.

nån annans klänning.

det är så himla kul att det finns så många fina klänningar i världen och att alla har olika stilar och tyger och mönster och snitt. för att blandningen i bloggen ska bli så bra som möjligt så startar vi ett nytt koncept idag. det heter "nån annans klänning" och det går ut på att någon jag tycker är fin och bra och rolig gästbloggar med en av sina favoritklänningar.

om du också vill blogga så vore det urskoj! mejla gärna mig på enklanningomdagen@gmail.com eller kommentera i inlägget i så fall.

kram!
emma

måndag 21 december 2009

måndag 21 december.



jag fick en tidig julklapp av fina mamma igår. den här blåa! den kommer från lindex pink collection och hej vad mjuk och skön den är!
idag fick den följa med till nordvärmland och spela kort, sy och fika.

söndag 20 december 2009

söndagen den 20 december.



eftersom o firar jul i blekinge och jag i värmland så bytte vi julklappar redan i torsdags. i mitt paket fanns där här alldeles tokigt fina prickiga klänningen. bästa julklappen!
vi har inte upplevt så himla mycket ihop än, jag och den prickiga, men det ska vi! jag tänker sommar och festival och hemmagjort flädervin och grönt gräs och kanske en filt och dans hela natten och annat sånt kul.
det viktiga är att det blir varmt snart igen, så att man kan ha den utan kofta så att rosetterna i ryggen syns.

lördag 19 december.



nu är jag hemma i skogen, urhärligt!
jag firar med den här juliga, i tokfin modell, som jag har köpt på stockholms bästa stadsmission (den som ligger på bondegatan eller skånegatan eller så).

lördag 19 december 2009

fredagen den 18 december.



hösten 2007 träffade jag en av världens finaste. en kille som bara var så himla härlig. glad och trevlig och gullig och omtänksam och duktig och smart och fin på alla sätt. han kunde gå på händer och hjula och dricka öl och ha roligaste festerna och fika i flera timmar och göra den godaste kiwismoothien och steka pannkakor mitt i natten och gå långa promenader och prataprataprata och se på serier som han egentligen inte ville se men som han kunde se bara för att jag ville ha sällskap och han kunde berätta rafflande timslånga historier om resor han varit på och jobb som han hade haft och människor som han känt och han kunde vara ärlig när man ville ha hans åsikt och framför allt stod hans dörr öppen när som helst. dygnet runt. han fanns alltid där! han blev ganska snabbt en av mina allra finaste och bästa vänner. och vi flyttade ihop först i en korridor dörr i dörr och sen i en stor lägenhet och även om vi kan bråka jättemycket och tjura och tycka olika så fanns han alltid där. alltid!
sen flyttade jag till stockholm och han bodde kvar i arvika och sen flyttade jag till arvika och då flyttade han till stockholm och vi kunde inte ses så mycket.
nu har jag flyttat till stockholm igen och han är också där och äntligen kan vi ses så ofta vi vill!
som igår, då sågs vi. och då valde han ut den här fina till mig. i den känner jag mig som en blandning mellan en flygvärdinna och en sjökapten och hurra vad fin den är! precis som han.

och ps. åh! det är supersvårt att fota fint med min canon utan blixt sent på kvällarna. förlåt!
ds.

torsdag 17 december 2009

torsdag 17 december.



onsdag 16 december 2009

onsdag 16 december.




den här fina, som jag bland annat hade på min studentskiva, får mig alltid så glad! den är sydd av en massa massa tyg och är alldeles mjuk.

tisdag 15 december 2009

tisdag 15 december.




efter lite jobb och lunch på vapiano (urgod pasta!) och ett möte så blev jag sjuk och gick hem. när man är sjuk så får man bada skumbad och ligga under täcket och dricka te med honung och skummad mjölk och läsa böcker mitt på dagen. så det är vad jag har gjort idag.

klänningen, som jag tror kommer från h&m, får mig att tänka på mormor och hennes blåbärsskogar. väldigt fint! och bra motvikt till snuva och hosta och huvudvärk.

måndag 14 december 2009

måndag 14 december.


klockan var strax efter nio på kvällen när jag och en av mina bästa kompisar emma möttes upp i stadsparken. solen skulle precis gå ner och det började bli lite kyligt, men vi brydde oss inte.
tidigare på dagen hade vi haft skolavslutning. vi hade äntligen äntligen slutat 9:an! och vi hade äntligen slutat på central! det kändes som att vi alltid hade gått där. som att vi alltid hade känt varandra. som att vi varje morgon i hela livet mötts vid mitt och sannas skåp. skåp 4, och gått i samlad trupp till matten eller fysiken eller svenskan eller kemin. som att vi alltid hade tävlat om vem som kunde få högst poäng i ordförståelsen hos bengt, vem som kunde virka längst på en timme hos barbro eller vem som kunde flest glosor hos cecilia. som att vi vare lunchrast i en evighet hade ätit knäckebröd med aromat och druckit vatten för att maten var så himla äckligt eller spanat på solbergakillarna som vi delade matsal med för att de var mycket mer spännande än de som gick i vår skola. men nu var det över!
vi var så himla glada när vi möttes den kvällen.
vi skulle ha klassfest såklart! men innan vi skulle möta upp de andra som gått från 7C till 9C tillsammans så ville vi vara ensamna. dricka lite hemmastulen sprit och bara va.
vi gick till sågudden och satte oss vid vattnet. vi drack marinella som vi blandade med fruktsoda ur platsglas och åt chips. och allt var så fint. äntligen var vi fria! gymnasiet var en hel sommar bort och inget som vi egentligen brydde oss om. allt som spelade någon roll var att vi var fria. nu!

jag kommer ihåg att vi tittade på varandra och lovade oss själva att vi aldrig skulle glömma hur det här kändes. känslan av frihet, känslan av att det var sommarlov! känslan av att vi hade klarat det!

och just den här kvällen, då hade jag den här klänningen på mig.

den passar fortfarande! såhär såg den ut idag när jag fikade med siri till exempel.

söndag 13 december 2009

söndag 13 december.




idag ska jag åka till värmland, men innan dess ska jag göra det här och dricka en kaffe.
klänningen som får följa med hittade jag och finaste elin på en erikshjälp en bit utanför stockholm i höstas.

lördag 12 december 2009

lördag 12 december.




igår var fantastiskt! champagne och duktiga musiker och snygga kläder och modeshow och guldmasker och barhäng och dans dans dans!

imorse var jag lite trött och spenderade därför de två första vakna timmarna på vurma på birger jarlsgatan med macka, kaffe, juice och fina vänner. sen gick vi på julmarknad på beckmans och jag hade på mig den här supermjuka och ursköna.

ps. det ser ut som jag sover på första, det gör jag. nästan.
ds.

fredag 11 december 2009

fredag 11 december.



ikväll ska jag på fingalej med champagne och kollektionsrelease med tema 1932 och svart.
på lunchen letade jag efter en fin klänning att ha. tyvärr hittade jag ingen, men passade ändå på att iphone-fota dagens klänning.
den är organerosa med äppelhjärtan på och den kommer från asos.

nu: fredagsfest! tjo!

torsdag 10 december 2009

torsdag 10 december.

jag vaccinerade mig mot svinis igår. det resulterade i att jag blev helt däckad idag. så det blir ingen klänning.
imorgon kommer jag tillbaka med full fart! ok?

onsdag 9 december 2009

onsdag 9 december.




idag är jag havsblå. och lite skrynklig. men det gör inget! så länge man känner sig superfin ändå så går allt bra. den här kommer från topshop och ibland älskar jag den och ibland tycker jag att det är urtrist. idag älskar jag den!

tisdag 8 december 2009

tisdag 8 december.


i somras jobbade jag och min syster så himla olika tider och det ledde till att vi nästan inte kunde ses något allt, trots att vi spenderade nästan hela sommaren i samma stad.
men en dag, då hade vi systerdag. vi hade varit i karlstad och skulle åka vidare till torsby för att hälsa på farmor och farfar. på vägen stannade vi för att gå i butiker och kanske köpa nåt att dricka. på monki hittade jag den här. lycka! den är så fin. gammelrosa med måsar på och halterneckhals. ur-somrig!
när jag ska dricka saft på en altan eller fika på en sommaräng så är den självklar. och nu, på vintern, då får den åka på när jag längtar dit. det är bara 6 månader kvar. sen sitter vi där, på en altan mitt i de värmländska skogarna, och dricker hemmagjord saft, äter farmors kakor och spelar alldeles för många omgångar vist, jag, klänningen och min syster.

vad längtar du efter?

måndag 7 december 2009

måndag 7 december.



efter finmiddag i olovslund åkte jag hem och kokade knäck och letade efter annat julgodis. imorgon kommer förhoppningsvis underbaraclaras jultidning och hurra vad mycket jag ska baka då!

klänningen kommer från en marknad som var i skrapan för något år sedan och jag tycker att fåglarna på den är så himla roliga.

söndag 6 december 2009

söndag 6 december.



vi bakade ett pepparkakszoo i hallon idag. fantastiskt!
när jag var liten älskade jag att baka pepparkakshus och särskilt att garnera dem. mycket krisyr och många nonstops. ju mer detso bättre! varje år skulle mönstret vara likadant. och nonstopen skulle färgkoordineras på taket. och självklart skulle det hänga kristyr som snö på gavlarna.
när huset var klart ställde vi det i bomull tillsammans med jesus och hans familj i vitrinskåpet. och där fick de stå. hela julen. ibland kunde jag inte låta bli att gå fram till skåpet, öppna dörrarna supertyst och ta av en nonstop från taket på huset. jag var alltid supernoga med att ta en som inte syntes så bra, så ingen skulle se att det fattades. och de var så himla goda. de där torra, dammiga nonstopsen.

den här klänningen passar urbra när man ska julpyssla. den kommer från en fröken söt-butik i götgatsbacken.

lördag 5 december 2009

buffalo stance.




idag har vi middagsbjudning i fru och pratar om topp 3 roliga saker och vad som händer om 10 år. jag har på mig den här. den är som en blandning av ett schakbräde och en tjuvdräkt. kul!

fredag 4 december 2009

en annan typ av fredag.



vissa dagar, som idag, spelar det ingen roll att det händer hundra roliga grejer och att det är superstjärnor i stan. jag var urnöjd med att diska, äta tacos, dricka vin och se på tv. och vila.

den här passar perfekt för såna dagar. egentligen är den min pyjamas, men den är så fin att den får vara med ändå. den kommer från en topshop outlet och kostade nån hundring.
älskar fina ränderna.

torsdag 3 december 2009

name the pet and let it go.



ikväll var jag och alla andra fina på debaser och lyssnade på name the pet. hej vad kul!
jag hade på mig min nya prästkrageklänning som jag köpte för en 50-lapp på en vintagemarknad i skrapan förra helgen.

onsdag 2 december 2009

svart är ingen färg det är så man känner sig.


"måste du se så himla dyster ut?" sa alltid min mamma till mig förr. jag hade alltid svarta kläder då. jämt. svarta kjolar, svarta klänningar, svarta skor, svarta linnen, svarta koftor. allt.
nu är det inte så längre. nu har jag nästan inget svart. fast den här fina, den kan jag inte sluta tycka om. den är så enkel och så fin och så himla praktisk. matchar med allt. som idag, med körbärskoftan!

jag köpte den på h&m 2006 tror jag. den är i linne och hela ryggen är full av knappar och så har den fina fickor på magen. den börjar bli lite sliten nu, fast gammal är äldst säger jag och låtsas som ingenting.

tisdag 1 december 2009

do they know it's x-mas time at all?




igår julpyntades det med det här soundtracket i fru. ur-härligt!
klänningen kommer från 50-talet och farmors magiska källare. från början var den hellång med trumpetarmar men jag har kapat ärmarna, sytt in sidorna och kortat av den på längden. nu känns den som emma-talet.
älskar den!